Bispinger Heide - Review

Actie en wellness, natuur en stedentrips: dit park heeft het!

Lees onze review en laat die van jezelf achter!

Ligging & Faciliteiten

Center Parcs Bispinger Heide ligt aan de rand van een prachtig heideveld waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Wil je een keer een dagje shoppen, dan kan dat in één van de grootste Duitse steden: Hamburg. Op het park zelf is ook voldoende te doen en met name de families met kids en tieners, die zullen zich er niet vervelen met een klimparadijs, de vernieuwde speelwereld en de nieuwste aanwinst: de Aqua Racer.

bispinger park

Accommodaties

De cottages van Bispinger Heide zijn recent vernieuwd. In 2022, 27 jaar na de opening van het park, zijn de cottages vernieuwd en opgeknapt waardoor ze nu allemaal een moderne en luxe uitstraling hebben. De inrichting is gebaseerd op de natuurlijke elementen waarin het park zich bevind. Het karakter van de Duitse regio – enerzijds de prachtige natuur van de Lüneberger Heide, anderzijds de rijke cultuur en geschiedenis van de nabijgelegen steden zoals Hamburg, Bremen en Hannover – is door verweven in de vernieuwde cottages.

Restaurants & Shops

Bispinger Heide is voorzien van een eigen supermarkt en diverse restaurants. In 5 restaurants onder de palmbomen geniet je van Duitse specialiteiten, Italiaanse gerechten, een uitgebreid buffet, pannenkoeken of een snelle snack.

bispinger restaurant

Bispinger Heide - Review

Algemene indruk van het park en de faciliteiten –  door CenterParcs Ervaringen

Center Parcs Bispinger Heide is compleet vernieuwd. Bispinger Heide was altijd al een populair vakantiepark voor de Nederlanders, maar met deze vernieuwingen zullen er vast nog veel meer gasten een week of weekend boeken in één van de vernieuwde cottages.

Center Parcs Bispinger Heide is gelegen aan de rand van de Lüneburger Heide, een prachtig natuurgebied, gelegen in de buurt van de steden Hamburg en Bremen. Sinds het voorjaar van 2022 zijn zowel de accommodaties als de faciliteiten op het park vernieuwd en straalt het park veel meer comfort en luxe uit.

De cottages en hotelkamers, want die hebben ze ook op Bispinger Heide, hebben sinds de vernieuwing een bepaald thema meegekregen wat elementen uit de omliggende natuur heeft. Zo zijn de Comfort cottages ingericht aan de hand van natuurlijke elementen en met name van de dieren die op de naburige heide leven. Naast de afbeelding van deze dieren kom je in de Comfort cottages ook afbeeldingen van heideplanten, dus je voelt je in de cottage al helemaal één met de omliggende natuur.

De Premium cottages hebben ook allerlei natuurlijke elementen en natuurlijke materialen in de inrichting opgenomen en de VIP cottages zijn wat meer op luxe en comfort ingericht, maar ook daar zie je weer diverse natuurlijke, decoratieve elementen terugkomen.

Al met al natuurlijk een hele verbetering ten opzichte van de verouderde cottages die voorheen op dit park stonden. Je ervaart als gast veel meer luxe en comfort en dat is wat tegenwoordig bij Center Parcs gelukkig ook hoog in het vaandel staat, kijk maar bij diverse andere parken waar de vernieuwingen zijn doorgevoerd.

Op Bispinger Heide zijn al een aantal bijzondere cottages te boeken, zoals een Woonboot en een Boomhut. Daar komt nu nog een derde variant bij: Dieren in het bos cottage. Vooral voor de nog wat kleinere kinderen is deze cottage al een avontuur op zich! Zo komen ze terecht in een dieren-avonturen-wereld met geheime doorgangen en heel veel dieren elementen. In elke kamer kunnen ze weer nieuwe diersoorten ontdekken. In de woonkamer maken ze kennis met de bosvogels, in de slaapkamer kunnen ze de nachtelijke bosbewoners ontdekken en in de badkamer .. daar vinden ze de amfibieën. Je kunt je voorstellen dat de kinderen dit erg leuk vinden, maar naast dat is het ook nog eens erg leerzaam voor ze.

Is je kind gek op dieren, dan is er een nog grotere kinderboerderij waar nog meer ruimte en beweging voor de dieren mogelijk is. Het idee is dat kinderen ook echt een beetje een beeld krijgen van de boerderij beleving. En geitjes aaien, dat vinden niet alleen de kinderen leuk.

De Aqua Mundo is voorzien van een nieuwe attractie, en wat voor één: de Aqua racer!. De Aqua Racer is een ruime glijbaan waar je met een band doorheen glijdt en als je wilt, met hoge snelheid doorheen kunt suizen. De Aqua Mundo heeft daarnaast nog meer glijbanen en stroomversnellingen, dus voor iedereen die lekker een dagje wil zwemmen is er genoeg te doen.

En als laatste: de Market Dome. Het hart van menig Center Parcs park is ook in Bispinger Heide flink op de schop gegaan. Zo is er een nieuwe Shop & Smile winkel geopend, een grote winkel waar je badmode en speelgoed kunt kopen. Daarnaast is er een nieuwe Gametown te vinden met flipperkasten en races simulators. In de vernieuwde Market Dome vind je 5 restaurants. Hier kun je kiezen uit Duitse specialiteiten, Italiaanse gerechten, een uitgebreid buffet, pannenkoeken of een snelle snack. Eet je liever in je cottage, dan kun je terecht in de supermarkt om daar de boodschappen in te slaan, of laat een pizza of ontbijt bezorgen, want dat kan ook. Op de bowlingbaan is een moderne LED verlichting geïnstalleerd voor een hele nieuwe bowling beleving.

Bispinger Heide is een relatief jong park, in 1995 werd het geopend en in 2008 werd het aantal cottages uitgebreid met Boomhuizen en Woonboten, toen nog vrij uniek bij Center Parcs. In 2022 is het park dus grondig gerenoveerd zodat het weer een modern en luxueus park is. Wat wel leuk is om te weten, is dat Bispinger Heide een kopie is van De Vossemeren, een ander park van Center Parcs. Dit werd gedaan om op de ontwerpkosten te besparen. Zo zijn er dus drie parken die sterk op elkaar lijken: Bispinger Heide, De Vossemeren en Les Bois-Francs.

Een ander leuk detail is dat er op het park een treintje rijdt die een rondje door Bispingen doet. Zo kun je op een leuke en ontspannen manier al een deel van de omgeving verkennen.

schnucken express bispingen

Het adres van Bispinger Heide is Töpinger Straße 69, 29646 Bispingen. Wil je de Bispinger Heide plattegrond bekijken, dan kan dat hier.

Heb je zin om spontaan een korte vakantie te boeken, kijk dan ook even bij de Center Parcs Last-Minute aanbiedingen met kortingen tot soms wel 35%.

Wat zijn jouw ervaringen met dit park?

Laat ze weten in de comments!

Bispinger Heide Reviews van bezoekers  ↓

Subscribe
Notify of

Jouw reactie is waardevol voor andere bezoekers, dus wordt op prijs gesteld!

0 Ervaringen
Inline Feedbacks
Alle reacties
0
Lees & plaats Center Parcs ervaringenx
()
x