Center Parcs Duitsland: vakantie in een heel andere sfeer en omgeving

Center Parcs Duitsland: heel divers

In de Center Parcs-vakantieparken in Duitsland kun je genieten van activiteiten voor het hele gezin. Waarom niet eens duiken bij het maanlicht in Soltau? Neem zeillessen tijdens je vakantie in Nohfelden of leer skiën en snowboarden tijdens je vakantie in Winterberg. Of ga eens wadlopenmet de hele familie tijdens een vakantie in Butjadingen en breng een bezoekje aan de Allgäuer boerenmarkt tijdens je vakantie in Leutkirch. Zin in iets sportiefs? Pak de mountainbike en fiets in de bergen tijdens je vakantie in Gunderath.

Om even een echt lekker vakantiegevoel op te doen, is het natuurlijk heerlijk om even over de grens te gaan en een park in België of Duitsland te bezoeken. In Duitsland heeft CenterParcs al 6 mooie parken en in 2024 wordt er in Mecklenburg-Vorpommern, aan de Duitse kust van de Oostzee een compleet nieuw park gebouwd: Pütnitz. In het nieuwe vakantiepark zullen er ruim 600 accommodaties beschikbaar zijn om het hele jaar door gasten te ontvangen.

Het leuke aan de vakantieparken in Duitsland, is dat ze zo divers zijn. Zo zijn er prachtige natuurgebieden in Duitsland en gezellige oude dorpjes. In Saarland kun je bijvoorbeeld genieten van bossen en het Bostalmeer. In Butjadingen kun je heerlijke strandwandelingen maken en in Winterberg kun je zelfs dicht bij huis al skieën. Ben je in Allgäu op vakantie dan kun je daar in de omgeving de mooie kastelen bezoeken. Ook voor de kinderen is er in Duitsland nog heel veel te ontdekken.

Nog niet alle parken in Duitsland zijn vernieuwd, maar hier wordt wel aan gewerkt. Het park in Winterberg, Park Hochsauerland, is al wel vernieuwd en hier kun je dus gemoderniseerde cottages huren als je lekker een weekje, of weekend, wil gaan skieën.

Bij CenterParcs Ervaringen lezen we veel reviews en ervaringen van bezoekers die ontevreden zijn over de staat van de gehuurde vakantiewoning bij aankomst. Zo’n 70% geeft aan dat het vakantiehuisje niet goed, of niet goed genoeg was schoongemaakt. Ook slechte bedden en onaangename geurtjes in het huisje zijn veel voorkomende ergernissen.  Het is te hopen dat met de vernieuwing van de parken ook deze onderdelen goed worden aangepakt, want ook dit draagt zeker bij aan de luxe en het comfort waar een vakantieganger naar op zoek is, en waar hij ook voor betaald. Laat ook vooral jouw comments horen over de accomodaties en de parken in Duitsland.

De vakantieparken in Duitsland:

Tripadvisor
3.5/5


1 – Park Nordseeküste

“Zuivere lucht en oneindige vergezichten over het wad”

Vanuit je cottage stap je zo het Friesenstrand op, ga wadlopen over de bodem van de zee, leef je uit met de familie op het Friesenstrand en raas van de wildwaterbaan in de vernieuwde Aqua Mundo. Maak een uitstapje naar de historische Hanzestad Bremen en relax in de sauna na een lange, drukke dag.

 • 337 km vanaf Utrecht
 • 396 km vanaf Eindhoven
 • 436 km vanaf Maastricht
Tripadvisor
3.5/5


2 – Bispinger Heide

“Actie en wellness, natuur en stedentrips: dit park heeft het!”

Fiets of wandel over de prachtige heide, maak een uitstap naar het mondaine Hamburg of ontspan in het park. In de wellness, op een Woonboot, of in je Boomhuis. Of wees actief in een indoor klimparadijs met unieke 3D-klimwanden, een Escape Room om samen op tijd uit te ontsnappen en een uitdagend klimparcours om je grenzen te verleggen.

 • 435 km vanaf Utrecht
 • 443 km vanaf Eindhoven
 • 468 km vanaf Maastricht
Tripadvisor
3/5


3 – Park Hochsauerland

“Actie in overvloed, in het land van 1000 heuvels”

In een van de mooiste wintersportgebieden van Duitsland. De heuvels zijn ideaal om te wintersporten, en om te wandelen en mountain-biken. De kinderen vermaken zich uren in Europa’s langste speeltuin en het subtropisch zwemparadijs. Op maar enkele uurtjes rijden.

 • 265 km vanaf Eindhoven
 • 291 km vanaf Maastricht
 • 319 km vanaf Utrecht
Tripadvisor
3/5


4 – Park Eifel

“Zorgeloos spelen, omringd door een prachtig vulkaanlandschap”

Een vulkaanlandschap waarin je kunt fietsen en zelfs langlaufen. Hoe bijzonder is dat! Evenals de fraaie kastelen in de charmante steden Cochem en Nürburg.

 • 180 km vanaf Maastricht
 • 227 km vanaf Eindhoven
 • 318 km vanaf Utrecht
park eifel
Park Eifel cottages
Tripadvisor
4/5


5 – Park Bostalsee

“Waar glooiende heuvels een diepblauw meer omringen”

Vanuit je cottage loop je naar het strand en bekijk je de watersporters die zich uitleven op het Bostalmeer. Samen het historische Trier en Luxemburg bezoeken? Doen!

 • 231 km vanaf Maastricht
 • 313 km vanaf Eindhoven
 • 405 km vanaf Utrecht
bostalsee
bostalsee cottage
Tripadvisor
3/5


6 – Park Allgäu

“Luxe en wellness aan de voet van de Alpen

Verken de fraaie Alpen, op wandelschoenen óf ski’s! De Allgau zit vol verrassingen. Net als het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein, op een uurtje rijden!

 • 610 km vanaf Maastricht
 • 660 km vanaf Eindhoven
 • 670 km vanaf Nijmegen
allgau alpen
algau cottage