De Kempervennen - Review

Volop in actie, zowel indoor als outdoor met de natuur als speeldomein.

Lees onze review en laat die van jezelf achter!

Ligging & Faciliteiten

Center Parcs De Kempervennen ligt op zo’n 16 kilometer van Eindhoven, Noord-Brabant. Het park is met name bekend om z’n mooie Aqua Mundo. Dit zwemparadijs wordt in de zomer van 2022 zelfs verder uitgebreid met twee nieuwe glijbanen: de Aqua Racer en de Aqua Loop. Daarnaast liggen er twee meren bij het park waar je heerlijk kunt watersporten; lekker zwemmen of waterskiën in de zomer. Binnen kun je heerlijk snorkelen en subtropische vissen voorbij zien komen!

Kempervennen
Kempervennen

Accommodaties

Bij De Kempervennen kun je een cottage huren voor twee tot 16 personen, dus je kunt er ook een heerlijke familie vakantie van maken. De cottages zijn gelegen midden in de bossen of aan de rand van het meer. Naast de standaard cottages kun je op De Kempervennen nog een aantal bijzondere accommodaties vinden zoals de Eden cottage, vol licht en ruimte, een Woonboot en een Avontuur cottage.

 

Restaurants & Shops

De Kempervennen heeft een eigen supermarkt in de Market Dome en diverse restaurants. Zo vind je er Evergreenz, een All-you-can-eat restaurant wat ook zeer geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. Wil je lekkere vis of een stuk vlees eten, dan kun je terecht bij Fuego Adventure Grill. Daarnaast zijn aanwezig het Grand Café bij het evenementen podium en Snacks waar je een patatje kunt halen. Ook in de Aqua Mundo vind je nog een restaurant: Grabber Joe’s Laguna Café. Hier kun je iets halen voor de lekkere trek.

De Kempervennen - Review

Algemene indruk van het park en de faciliteiten –  door CenterParcs Ervaringen

Hoewel Center Parcs De Kempervennen een park uit 1983 is, met ook vakantiehuisjes uit die tijd, is dit park voor sommige mensen een prima park om hun vakantie door te brengen. We moeten er dan wel bij zeggen dat de bezoekers het meeste te spreken zijn over de nieuwe cottages op het Park. Daarbij kun je denken aan een verblijf in de Woonboot, aan de rand van het meer waar je met je auto vlakbij kunt parkeren, de Avontuur cottage waar vooral de kinderen in de cottage veel te beleven hebben (bijvoorbeeld voor een verblijf in de herfst of winter aan te raden als de kinderen niet zo lekker buiten kunnen spelen) of de hele luxe Eden Cottage.

De Eden Cottage, die je ook op het park Het Heijderbos kunt vinden, is een zgn. VIP cottage. De Premium Eden cottage zijn nét iets mooier, moderner en ruimtelijker dan de standaard cottages op het park. Zo is er een ruime ha, waar dat bij de standaard bungalow nogal klein is, is er heel veel licht in de ruime woonkamer door de grote glazen schuifpui. De keuken is ook heel ruim opgezet en best modern. Dat is bij de standaard oude bungalows nogal eens een vaak gehoorde opmerking: heel klein, onlogisch ingedeeld en incompleet keukengerei. 

Daarnaast is er in de Eden cottage een inloop douche en een bubbelbad te vinden. De luxe is helaas niet aan de buitenkant van de cottage te zien, die ziet er wat groen en minder goed onderhouden uit. Toch is het verblijf in de premium cottages op De Kempervennen prima te doen en kun je er een prima vakantie doorbrengen. Voor de oude bungalows is dat wat anders. Deze zijn echt heel klein en zijn eigenlijk niet heel goed meer schoon te houden. 

Allerlei gebreken aan de huisjes (zoals vastzittende schuifpuien), incompleet keukengerei, schimmel in de badkamers en een heel klein toilet, dat zijn vaak gehoorde klachten over de oude accommodaties op De Kempervennen. Het park zou er goed aan doen om deze bungalows grondig te vernieuwen en er weer representatieve cottages van te maken. Andere Center Parcs parken hebben met succes de oude bungalows vernieuwd en gerenoveerd waardoor deze parken weer een modernere en frissere uitstraling krijgen. 

Aan de rest van het park ligt het niet. Het is prachtig gelegen, de cottages liggen rond het meer en een groot natuurgebied, de Malpie, ligt vlakbij. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. De Aqua Mundo van De Kempervennen is bij vele vakantiegangers geliefd. In dit tropische zwembad kun je je wel een aantal dagen vermaken. Zo zijn er leuke, snelle glijbanen, een wildwaterbaan en in de zomer van 2022 komt daar de Aqua racer bij, een supersnelle glijbaan! 

Maar je kunt in de Aqua Mundo ook snorkelen en van dichtbij prachtige tropische vissen bekijken. Kortom, boek je hier een nieuwe of vernieuwde cottage, dan is De Kempervennen een prima park om met het hele gezin op vakantie te gaan. Er zijn zelfs 16 persoons cottages, dus je kunt er met een paar gezinnen terecht. Pas op met boeken dat je niet in een oude bungalow terechtkomt; deze zijn gewoon oud en versleten en moeten nodig opgeknapt worden.

Groot voordeel van het park is dat het tegen Montana Snow Center aanligt, de indoor ski hal in Valkenswaard waar je heerlijk kunt skiën. Voor zo’n 35 euro pp kun je je hier prima de hele dag vermaken.

Het adres van De Kempervennen is Kempervennendreef 8, 5563 VB in Westerhoven. Je kunt De Kempervennen ook via Whatapp benaderen. Het Whatsapp nummer van de Kempervennen is 06-82589885.

Wil je de Kempervennen plattegrond bekijken, dan kan dat hier.

Heb je zin om spontaan een korte vakantie te boeken, kijk dan ook even bij de Center Parcs Last-Minute aanbiedingen met kortingen tot soms wel 35%.

 

Wat zijn jouw ervaringen met dit park?

Laat ze weten in de comments!

De Kempervennen Reviews van bezoekers  ↓

Subscribe
Notify of

Jouw reactie is waardevol voor andere bezoekers, dus wordt op prijs gesteld!

1 Ervaring
Inline Feedbacks
Alle reacties
Evanstek
2 jaren geleden

Prima voor korte vakantie
We zaten in een ‘premium’ huisje dat net was opgeknapt. Modern interieur, van alle gemakken voorzien, voor een vakantiehuisje ook best ruim.

Het park is in theorie autoluw. In de praktijk rijden er nog best veel auto’s rond, onder meer vanwege bouwwerkzaamheden.

Het zwembad is erg druk (herfstvakantie). Zo ongeveer rond half 12 zijn alle stoelen bezet, is de wildwaterbaan overvol en staat er een lange rij bij de glijbaan. Tip: ga direct na openingstijd en ga op tijd weer weg voor de grote drukte begint. Verder komt er volgend jaar een spectaculaire looping-glijbaan bij, de bouw is al begonnen.

De supermarkt is verrassend goed gesorteerd. De horeca bestaat uit de standaard Centerparcs-formules. Je moet een beetje geluk hebben met de bediening, verwacht geen culinaire hoogstandjes. QR-codes worden consequent gecheckt. Er is een testlocatie op het park.

Er is verder van alles te doen aan activiteiten, van lasergamen tot waterskiën.

1
0
Lees & plaats Center Parcs ervaringenx
()
x