CenterParcs Erperheide - Review

Plezier op het water, historische steden en het mooiste strand van België om de hoek

Park De Haan cottage

Lees onze review en laat die van jezelf achter!

Ligging & Faciliteiten

Center Parcs Park De Haan is prachtig gelegen aan de Belgische kust. Natuurliefhebbers zullen zich zeker thuis voelen in het park, omringd door een prachtig duinlandschap en op slechts 1 kilometer afstand van het strand. Je kunt er wandelen, fietsen en genieten van de natuur. In de omgeving zijn er ook genoeg andere bezienswaardigheden, zoals Brugge en het Sea Life Centre in Blankenberge.

center parcs de haan

Accommodaties

Centerparcs Park De Haan biedt verschillende soorten accommodaties, van comfortabele hotelkamers tot ruime vakantiehuizen en luxe villa’s. Alle verblijven zijn modern en compleet uitgerust met onder andere een flatscreen-tv en een net ingerichte badkamer.

Restaurants & Shops

Park De Haan heeft diverse restaurants en bars, waaronder een buffetrestaurant en een à-la-carte restaurant. Hier kun je heerlijk met het hele gezin lekker eten, of gezellig wat drinken. Zelf koken is ook mogelijk dankzij de supermarkt en keukenfaciliteiten in de accommodaties.

de haan restaurants

Erperheide - Review

Algemene indruk van het park en de faciliteiten –  door CenterParcs Ervaringen

Centerparcs Erperheide is een bungalowpark dat eigendom is van Center Parcs Europe en gelegen is in de Belgische gemeente Peer, in de provincie Limburg. Het park ligt vlak naast het dorp Erpekom en beschikt over 616 bungalows, die allemaal zijn voorzien van modern comfort en uitgerust zijn met alle faciliteiten die nodig zijn voor een comfortabel verblijf.

Het park is al ruim 40 jaar een populaire bestemming voor vakantiegangers uit binnen- en buitenland. In 1981 opende Erperheide als het eerste park van Center Parcs buiten Nederland en tevens het eerste park in België. Het was onderdeel van een grootschalig uitbreidingsprogramma van Sporthuis Centrum dat van 1980 tot 1985 liep. Al snel bleek het park een groot succes en werd het in 1984 uitgebreid met de aanleg van 100 nieuwe bungalows.

In 2015 werd het park bekroond met de “TripAdvisor Travellers’ Choice 2015 Award”, een jaar later gevolgd door de verkiezing tot een van de beste familiehotels van Europa door dezelfde site. Deze prijzen zijn een erkenning van de hoge kwaliteit van de faciliteiten en service die het park biedt aan haar gasten.

In 2019 kondigde Center Parcs aan dat er maar liefst 29 miljoen euro in Erperheide zou worden geïnvesteerd. Hiermee zijn de cottages, de hotelkamers en de Aqua Mundo, het zwembadcomplex van het park, onder handen worden genomen. Gasten kunnen dan ook uitkijken naar een nog betere ervaring tijdens hun verblijf in dit park.

Het Aqua Mundo is een van de belangrijkste attracties van het park. Het beschikt over een indrukwekkende wildwaterbaan, die gebouwd werd nadat de voorganger in 1990 door brand werd verwoest. Slechts enkele onderdelen van de oude attractie konden gehandhaafd blijven. Het zwembadcomplex is volledig gerenoveerd en biedt tal van mogelijkheden voor zwemmen en ontspanning voor jong en oud.

Naast het zwembad biedt het park nog tal van andere faciliteiten, zoals een indoor speelparadijs, verschillende restaurants en bars, sportvelden, fietsverhuur en een minigolfbaan. Het gebied rondom het park leent zich uitstekend voor het maken van fietstochten, waarbij gebruik gemaakt kan worden van het fietroute netwerk dat in de omgeving is aangelegd.

Erperheide is gelegen nabij de stad Peer en biedt daarmee ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Naast de natuurlijke schoonheid van Peer, zijn er ook tal van historische bezienswaardigheden te zien. Zo is er het kasteel van Peer, een prachtig 16e-eeuws kasteel dat nu dienst doet als cultureel centrum. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen door het kasteel en meer te leren over zijn geschiedenis.

Daarnaast is er ook de Sint-Trudokerk, een indrukwekkend neogotisch gebouw dat dateert uit de 19e eeuw. De kerk is gewijd aan de heilige Trudo, de patroonheilige van de stad Sint-Truiden.

Ten slotte is er nog het museum “De Commanderie”, gevestigd in een oude commanderij van de Duitse Orde. Het museum toont de geschiedenis van de commanderij en biedt een kijkje in het leven van de ridders van de Duitse Orde.

Daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden in de buurt, zoals het Kasteel van Terlaemen, het Gallo-Romeins Museum in Tongeren en het Nationaal Park Hoge Kempen. Bovendien zijn er verschillende fiets- en wandelroutes die u langs de mooiste plekjes van Noord-Oost Belgie brengen.

 

Het adres van de Erperheide is . Direct contact met de Erperheide kan ook via Whatsapp.  Het Whatsapp nummer van De Erperheide is: 06-82592698. 

Wil je de plattegrond van de Erperheide bekijken, dan kan dat hier.

Heb je zin om spontaan een korte vakantie te boeken, kijk dan ook even bij de Center Parcs Last-Minute aanbiedingen met kortingen tot soms wel 35

Wat zijn jouw ervaringen met dit park?

Laat ze weten in de comments!