Het Meerdal - Review

Een familiepark in de bossen, waar kinderen zich koning voelen.

Het Meerdal

Lees onze review en laat die van jezelf achter!

Ligging & Faciliteiten

Center Parcs Het Meerdal ligt in Noord-Limburg, vlakbij het plaatsje America. Ook het pretpark Toverland ligt vlakbij het park en kun je op de fiets bezoeken. Je kunt er prima fietsen door de bossen en langs de meren, de omgeving is er prachtig en de dorpjes in de buurt zijn ook leuk om te bezoeken.

vernieuwde cottages

Accommodaties

Het Meerdal is met name gericht op gezinnen met jonge kinderen, Dat zie je bijvoorbeeld aan de speciale Kindercottage waar een speeltuin in de achtertuin van de cottage aanwezig is. Op het meer en de slootjes rond het park kun je met diverse bootjes rondvaren. De accommodaties worden in 2022 vernieuwd en de eerste vernieuwde cottages zijn er al te huur.

Restaurants & Shops

Het Meerdal is voorzien van een eigen supermarkt en diverse restaurants. Deze zijn te vinden in de Market Dome. De Market Dome op Het Meerdal is heel ruim opgezet en je kunt er op je op je gemak doorheen wandelen, of op een terrasje bij een restaurant gaan zitten. De Aqua Mundo is ook een heel fijn zwembad op Het Meerdal. Hier kan jong en oud zich prima vermaken.

Meerdal restaurant

Het Meerdal - Review

Algemene indruk van het park en de faciliteiten –  door CenterParcs Ervaringen

Oei oei oei, wat is dit een verwaarloosd park! Tijdens de zomervakantie van 2021 hadden we hier een VIP cottage gehuurd, maar het was een echte afknapper. Het park ziet er overal ontzettend gedateerd en slecht onderhouden uit. Dan bedoel ik de niet-geasfalteerde parkeerplaatsen, het groen dat halve delen van het park overwoekerd, de huisjes (want cottages kun je het eigenlijk niet noemen) die slecht zijn onderhouden, de gaten in het wegdek, de onverharde wandelpaden etc. etc. 

    

De bungalows zijn geschakeld waardoor er weinig privacy rondom het huisje is. De wegen zijn er behoorlijk versleten met grote plassen tot gevolg.

Het onderhoud is echt achterstallig op dit park. Bij een regenachtige periode liggen er vele grote plassen en is het een blubberbende. Het lijkt een kleine moeite om dit met wat eenvoudige middelen wat op te knappen, maar het enige waar Center Parcs een begin mee heeft gemaakt is het wegsnoeien van het groen op het park. Hierdoor wordt het allemaal wal lichter en overzichtelijker, maar zie je ook goed de staat waarin de cottages verkeren: niet heel best. Bij veel cottages zie je veel groene aanslag op de buitenkant van de cottages en afgebladderde verf aan de kozijnen. In sommige zitten gewoon gaten waarin het hout is weggerot.

Nu is het zo dat Het Meerdal in 2021 en 2022 de boel gaat renoveren, en dat is echt geen overbodige luxe. De VIP cottages mogen echt geen VIP cottages genoemd worden, want het is een benauwd hutje waar je nauwelijks je kont kunt keren. Vooral de slaapkamers, zonder mogelijkheid om wat kleding of spullen op te bergen, zijn erg klein. De badkamer gaat nog wel, maar het keukentje is ook maar minimaal. Het interieur is oud en versleten en zeker niet modern te noemen. Dat er ‘s ochtends broodjes worden gebracht zodat je zelf niet naar de supermarkt hoeft te sloffen, dat is zo’n beetje het enige VIP aan het huisje. 

De ligging van het park is prachtig en je kunt alle kanten op voor uitstapjes. Wat wel mooi is, is de Market Dome, dat ziet er echt keurig uit. Het is heel ruim opgezet met allerlei leuke paadjes. Er zijn leuke winkeltjes en restaurants te vinden en in het House of Games kunnen de tieners zich prima vermaken.

Ook de Aqua Mundo is prima op Het Meerdal. De kleedruimte is lekker ruim en via de douche-grot kom je in het zwembad met golfslagbad en de stroomversnelling. Dit is echt leuk om een paar keur te doen. Daarnaast kun je er ook lekker beschut buiten zitten voor als het zonnetje aanwezig is. In 2022 wordt een groot deel van het zwembad verbouwd. In mei 2022 moet de Aqua Mundo klaar zijn en moet de nieuwe Water Playhouse een feit zijn.

Ook op het meer zelf zijn leuke activiteiten zoals een zip-wire en een waterpark waarin de kids (en hun ouders) kunnen klimmen en klauteren over een opgeblazen klim parcours. Je moet er wel eerst naar toe zwemmen voordat je er op kunt, maar nat wordt je uiteindelijk toch.

Het is te hopen dat de renovatie een mooi en vernieuwd park opleveren. Het Meerdal kan zo’n opknapbeurt echt goed gebruiken want het voldoet echt niet meer aan de huidige normen. Volgens Center Parcs zelf wordt het volgende aangepakt op het 50 jaar oude park:

-Nieuwe thema-speeltuinen zijn aangelegd.

-De bowlingbanen zijn vernieuwd, met LED-verlichting en touchscreens.

-De Snacks is omgetoverd tot een Frites Affairs.

-De Fashion Store is een Shop & Smile geworden.

De grote metamorfose gaat beginnen en álle cottages komen aan de beurt: van vloer tot plafond, alles pakt Het Meerdal aan. En ze stylen het af in de sfeer van het park. Verwacht dus mooie natuurlijke materialen en verwijzingen naar flora en fauna.

Ook de Market Dome, die er eigenlijk nog prima uitzag wordt deels vernieuwd en ze gaan zorgen voor nog meer zwemplezier in de Aqua Mundo.

Nou dat belooft nog wat! Ben je zelf in het vernieuwde park geweest, laat dan in de comments even weten hoe het daar is geworden.

Het adres van Het Meerdal is Laagheideweg 11, 5966 PL, America. Direct contact met Het Meerdal kan ook via Whatsapp.  Het Whatsapp nummer van Het Meerdal is: 06-82736699.

Wil je de plattegrond van Het Meerdal bekijken, dan kan dat hier.

Het Meerdal FAQ: de veelgestelde vragen:

  • Boodschappen op het park doen of toch elders? – Op 8km afstand ligt het plaatsje Horst, hier zit een AH, een Lidl en een Plus. Daar kun je je booedschappen wat goedkoper doen.
  • Wat is er in de omgeving van Het Meerdal te doen? – Voor een dagje shoppen kun je naar Venlo, dat ligt niet al te ver weg. Daar hebben ze leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. Als alternatief kun je ook naar Venray, ook een gezellig plaatsje. Of je kunt naar Aardbeienland, het Oorlogsmuseum in Overloon, het Zooparc in Overloon, naar Toverland, of wat ook leuk is, met de huifkartocht van Het Meerdal mee, of daar een electrische scooter huren.

 

Heb je zin om spontaan een korte vakantie te boeken, kijk dan ook even bij de Center Parcs Last-Minute aanbiedingen met kortingen tot soms wel 35%.

Wat zijn jouw ervaringen met dit park?

Laat ze weten in de comments!

Het Meerdal Reviews van bezoekers  ↓

Subscribe
Notify of

Jouw reactie is waardevol voor andere bezoekers, dus wordt op prijs gesteld!

0 Ervaringen
Inline Feedbacks
Alle reacties
0
Lees & plaats Center Parcs ervaringenx
()
x