Limburgse Peel - Review

Eindeloos wandelen en fietsen in het Limburgse natuurschoon.

Lees onze review en laat die van jezelf achter!

Ligging & Faciliteiten

Center Parcs Limburgse Peel ligt midden in de Limburgse bossen. Heel dichtbij ligt het attractiepark Toverland. Zowel op het park als daarbuiten zullen de kinderen zich prima kunnen vermaken. Vooral voor jonge gezinnen en gezinnen met opgroeiende kinderen is het een heerlijk park, met veel activiteiten en een prachtige Aqua Mundo.

Limburgse Peel zwembad
Limburgse Peel

Accommodaties

De cottages van de Limburgse Peel zijn (half) vrijstaand en prachtig gelegen, midden in het groen, aan de rand van een bos. De cottages zijn of worden vernieuwd, met name de hele buitenzijde van de cottages wordt flink opgeknapt. Denk daarbij aan nieuwe kozijnen en aankleding van de cottages. Deze krijgen hierdoor een wat modernere uitstraling. Ook aan de binnenzijde zijn de nodige vernieuwingen doorgevoerd, zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken en vernieuwde badkamer.

Restaurants & Shops

De Limburgse Peel is voorzien van een eigen supermarkt en diverse restaurants. Natuurlijk kun je er terecht voor een stukje Limburgse vlaai, maar er is ook een buffet restaurant waar je met het hele gezin heerlijk kunt dineren. Wat ook prima kan, is met z’n allen in de cottage eten. Je laat dan gewoon een table cooking pakket bezorgen en je kunt dan ongestoord met elkaar in je eigen omgeving eten.

Limburgse Peel - Review

Algemene indruk van het park en de faciliteiten –  door CenterParcs Ervaringen

Center Parcs De Limburgse Peel, voorheen Gran Dorado Park Loohorst, ligt vlakbij het Limburgse plaatsje America. Toen het park werd geopend, in 1980, kwam het te liggen vlak achter de concurrent Center Parcs, ook in America. In 2003 heeft Center Parcs dit park overgenomen en heet sindsdien de Limburgse Peel. Vlak na de overname werd het aanwezige zwembad verbouwd en werd er een nieuw kinderbad aangelegd. In de tussentijd heeft het park ook nog Sunpark Limburgse Peel geheten, toen het in 2009 onderdeel werd van Sunparks. Maar sinds 2010 heet het zoals we het nu kennen: de Limburgse Peel. 

In de periode 2017-2018 werd het park voor ruim 14 miljoen euro gerenoveerd. Daarbij werden een deel van de cottages, de Aqua Mundo en de Market Dome vernieuwd.

Op het 65ha park bevinden zich 475 cottages en daarmee is het niet een heel erg groot park. De cottages, die meestal vrijstaand zijn, liggen verspreid over het park en hebben een verspreide ligging, in het bos of langs het meer. Het park beschikt over een mooie Aqua Mundo met een golfslagbad met bewegende waterelementen, een grote waterglijbaan en kleine glijbaantjes, een kinderbad in kikkerthema, een koudwaterbad, een buitenbad en een stroomversnelling.

De cottages op de Limburgse Peel zijn vernieuwd. In 2021 en 2022 is met name de buitenkant van de cottages aangepakt. Nieuwe kozijnen, nieuwe elementen aan de buitenzijde en daardoor een wat modernere uitstraling, ook al blijft het door de kleurstelling een beetje grijs en somber. In de vrijstaande cottages heb je door de grote ramen veel licht inval en zicht op de bossen om je heen. Maar als je dicht bij de bosrand zit, dan wordt veel zonlicht uit de woonkamer weggenomen door de bladeren van de bomen. Maar ook de keukens zijn vernieuwd en de badkamers opnieuw betegeld. De woonkamer heeft een nieuwe vloer gekregen en is ook nieuw meubilair in gekomen. Al met al een hele metamorfose.

Verwacht nu niet gelijk hele moderne cottages met design meubelen, dat is iets wat je op de Limburgse Peel niet terug vind. De renovaties die zijn uitgevoerd hebben er voor gezorgd dat de huisjes weer wat beter zijn te onderhouden en wat moderner ogen, maar sommige zaken zijn in de renovatie niet meegenomen zodat je alsnog de indruk hebt dat je in een oud(er) huisje zit. Denk daarbij aan deur-klinken en plafonds, leidingen en de eethoek. Deze zijn allemaal niet meegenomen in de renovatie. Het onderhoud van het park zelf is wel weer goed, beter dan bijvoorbeeld bij Het Meerdal, waar op vele plaatsen gaten in het asfalt zaten.

Naast de cottages zijn er ook nieuwe activiteiten. Zo is er een gloednieuwe kinderboerderij. Andere nieuwe activiteiten zijn boogschieten, de Adventure Golf met 13 holes en de Family Laser Battle. 

Het adres van de Limburgse Peel is Peelheideweg 25, 5966 PJ, America. Wil je de Limburgse Peel plattegrond bekijken, dan kan dat hier.

Heb je zin om spontaan een korte vakantie te boeken, kijk dan ook even bij de Center Parcs Last-Minute aanbiedingen met kortingen tot soms wel 35%.

Wat zijn jouw ervaringen met dit park?

Laat ze weten in de comments!

Limburgse Peel Reviews van bezoekers  ↓

Subscribe
Notify of

Jouw reactie is waardevol voor andere bezoekers, dus wordt op prijs gesteld!

1 Ervaring
Inline Feedbacks
Alle reacties
MamavanMax
2 jaren geleden

Genoten
Mooi leuk park, leuke verschillende zwembaden om een paar uur in door te brengen met kinderen. Gezellige horeca. Huisje was groot en hebben een fijn weekend gehad. Wij komen hier graag nog eens terug.

1
0
Lees & plaats Center Parcs ervaringenx
()
x