Park Eifel - Review

Zorgeloos spelen, omringd door een prachtig vulkaanlandschap

Lees onze review en laat die van jezelf achter!

Ligging & Faciliteiten

Center Parcs Park Eifel ligt in een heel bijzonder natuurgebied. Het is een vulkaanlandschap waar je prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken langs de diverse kraters die je in het natuurpark kunt vinden. Op het kleinschalige park zelf, is ook voldoende te doen. Zo is er een Aqua Mundo en wordt er veel georganiseerd voor jonge kinderen.

 

Eifel ligging

Accommodaties

De cottages in Park Eifel zijn heel divers; dat komt met name doordat het park in twee verschillende periodes is gebouwd. Het eerste deel in 1979 en het tweede deel in 1991. Je kunt er cottages boeken van 2 tot 8 personen. En, goed nieuws, Park Eifel wordt eind 2022 geheel vernieuwd. De cottages en accommodaties gaan allemaal flink op de schop om in 2023 weer als een modern park te kunnen openen.

Restaurants & Shops

Park Eifel is voorzien van een eigen supermarkt en diverse restaurants. Het diner wordt in restaurant Market geserveerd. Ook deze faciliteiten worden eind 2022 vernieuwd zodat gasten van meer comfort kunnen genieten. Het huidige park was al enige tijd gedateerd, maar daar komt dus snel verandering in.

Park Eifel - Review

Algemene indruk van het park en de faciliteiten –  door CenterParcs Ervaringen

Onze indruk is dat we hier met een echt verouderd park te maken hebben, maar waar in 2022 een aanvang wordt gemaakt om de hele boel te moderniseren.

Center Parcs Park Eifel ligt middenin een bijzonder natuurpark: het Geopark Vulkaneifel. Het Geopark Vulkaneifel bevindt zich in het noordwesten van het Rijlandse lijsteenplateau, rondom de steden Daun, Hillesheim en Gerolstein. Het Geopark staat vooral bekend om zijn “maaren”, dit zijn kraters die door explosies van vulkanische waterdamp zijn ontstaan. Met ongeveer 350 kleine en grote vulkanen is  Eifel ’s werelds meest rijke maarengebied. 

Je kunt in dit park prachtige wandelingen maken over de leerzame geopaden maar een spannende fietstour door dit gebied is natuurlijk ook een regelrechte aanrader. Het is zelfs mogelijk om in dit vulkaanlandschap te langlaufen als er ‘s winters sneeuw is gevallen. Je kunt er ook mooie kastelen bezoeken en steden als Cochem en Nürburg zijn niet ver weg en een bezoekje meer dan waard.

De geschiedenis van Park Eifel.

Het park zelf bestaat eigenlijk uit twee delen. Het eerste gedeelte is gebouwd in 1979, toen nog door de Bilderberg Groep. Er zijn toen ruim 200 bungalows gebouwd. In 1991, toen het park onder Vendorado viel, zijn er nog ruim 240 bungalows bij gebouwd waardoor het totaal aantal bungalow op 460 kwam te liggen. Het park wat 26 hectare groot is, is dan ook niet een heel groot park en met een kwalificatie van “3 vogeltjes” is het ook niet één van de modernste parken.

Hoewel het park 3 verschillende categorieën cottages geeft, Comfort, Premium en VIP, zijn er een groot aantal verschillende cottages op het park te vinden. Dat heeft te maken met de tijd waarin ze gebouwd zijn (1979 of 1991) en voor hoeveel personen de cottages geschikt zijn.

In grote lijnen kun je zeggen dat de VIP cottages en de Comfort en Premium cottages voor 6 personen en meer (max. 8 personen) de “moderne” cottages zijn, gebouwd in 1991. De Comfort en Premium cottages voor 2 of 4 personen zijn de “oude” cottages, gebouwd in 1979.

Sinds 2011 is het park onderdeel van Center Parcs en zijn de typische Center Parcs benamingen ook in het park overgenomen. Het Gran Buffet werd het Market Buffet, het subtropische zwembad werd de Aqua Mundo en de bungalows werden voortaan cottages genoemd.

Zoals gezegd ligt het park in een prachtig natuurgebied, voor mensen die graag van de natuur genieten en niet zo’n behoefte hebben om de hele vakantie op het park door te brengen is Park Eifel een prima vakantiepark, als je tenminste niet al teveel eisen hebt met betrekking tot de cottages. Hoewel de meeste cottages vrij ruim zijn opgezet zijn ze vrij sober ingericht en is er niet heel veel sfeer in het park. De Aqua Mundo is met 2 korte glijbanen een stroomversnelling en een sauna ook niet heel modern.

Om Center Parcs Park Eifel toch te laten aansluiten bij de laatste trends op toeristisch gebied, heeft Center Parcs besloten om te gaan voor meer comfort en luxe. Daarvoor wordt zo’n 60 miljoen euro in het park gepompt. Dit houdt concreet in dat er zo’n 320 cottages zowel van binnen als van buiten geheel gerenoveerd gaan worden. Daarbij kun je denken aan het vervangen van de gevelbekleding, het volledig vernieuwen en uitbreiden van de terassen, en alle gebreken die er zijn, te verhelpen. 

De cottages worden ingericht met een volledig nieuwe inrichting met warme kleuren en natuurlijke materialen. Daaronder vallen ook de keuken en de badkamer: deze worden volledig vernieuwd. Alle bedden worden vervangen voor nieuwe boxspring bedden en de VIP cottages krijgen in de badkamer een whirlpool of sauna. Er worden 140 cottages gesloopt en daarvoor in de plaats komen zo’n 120 volledig nieuwe cottages. Daarbij worden ook een aantal “special” cottages, zoals je ook op andere parken ziet, gebouwd. Om je een idee te geven hoe de nieuwe verhouding cottages wordt:

Huidige mix

  • Comfort: 80%
  • Premium: 13%
  • VIP: 7%

Nieuwe mix

  • Comfort: 37%
  • Premium: 43%
  • VIP: 18%
  • Specials: 2%

    Center Parcs Park Eifel Premium      Center Parcs Park Eifel Comfort      Center Parcs Park Eifel VIP

Voorbeelden van hoe de vernieuwde cottages van Park Eifel er uit gaan zien.

Ook de centrale faciliteiten worden grondig aangepakt. Zo worden er in de Market Dome nieuwe vloeren gelegd, het interieur wordt er vernieuwd en de bowlingbanen krijgen de nieuwe LED verlichting. De Aqua Mundo krijgt ook een nieuwe look & feel, met nieuwe vloeren en nieuwe plafonds en er komt ook een 90 meter lange Aqua Racer glijbaan bij. Daarnaast wordt er ook een nieuwe Waterfabriek gebouwd, dat is een water speeltuin met allerlei water activiteiten. Dat is vast goed nieuws voor de gezinnen met opgroeiende kinderen!

Voor de wat kleinere kinderen krijgt de Kidsfactory ook een upgrade zodat ook zij zich daar helemaal op hun gemak kunnen voelen.

Een bijzonder nieuw element wordt het groene hart van Park Eifel, de “Recreatieboulevard”. Hier wordt midden in het park een nieuw groen gebied gecreëerd, van waaruit gasten kunnen ontspannen en vanaf de straat van de receptie in het hoofdgebouw naar de Baluba, de indoor speelwereld voor de kleine gasten, kunnen lopen. Spel en plezier zijn erg belangrijk in deze autovrije zone: ouders kunnen hun kinderen laten ravotten en de kleintjes kunnen genieten van een grote speeltuin, die ook toegankelijk zal zijn voor mensen met een lichamelijke handicap, een nieuwe kinderboerderij en een avontuurlijke minigolf cursus.

Gasten van Center Parcs Park Eifel kunnen in de toekomst profiteren van een grotendeels gedigitaliseerd verblijf: het digitale polsbandje dat gasten bij het inchecken krijgen, geeft toegang tot Aqua Mundo en alle andere activiteiten en faciliteiten op het park. De armband geeft gasten ook de mogelijkheid om contactloos te betalen en fungeert als sleutel om het vakantiehuis te openen en te sluiten.

Al deze veranderingen upgrades zorgen er wel voor dat het park zo’n 7 maanden dicht moet voor de renovatie. In 2023 zal het volledig vernieuwde park zijn deuren dan weer openen en nieuwe bezoekers in een modern en luxe park verwelkomen.

Update juni 2023: het vernieuwde park is open!

Park Eifel is na maanden hard werken weer geopend. Het park biedt een vernieuwde en inspirerende ervaring vol nieuwe avonturen, verrassingen en mogelijkheden om samen te zijn met je familie en kennissen. De bouwwerkzaamheden zijn afgerond en het park heeft ook een digitale upgrade gekregen, wat betekent dat het inchecken en de toegang tot de faciliteiten gemakkelijker is geworden.

De cottages van Park Eifel hebben een flinke transformatie ondergaan. Van de in totaal 440 cottages in het park zijn er 320 vernieuwd en 120 volledig nieuw gebouwd. 

Ervaar het vernieuwde comfort in de cottages, met een woonkamer voorzien van eigentijds meubilair en een flatscreen-tv. Daarnaast biedt Park Eifel een bijzondere ervaring met de Wonders of Nature Cottage. Deze cottage geeft een reis door de natuur, waar gasten in de voetsporen treden van twee onderzoekers. Ze kunnen de reizen herbeleven die de onderzoekers hebben gemaakt langs diverse natuur-fenomenen die ze over de hele wereld zijn tegengekomen.

De Market Dome is volledig vernieuwd, met vernieuwde restaurants, nieuwe bowlingbanen inclusief een gezellige bowlingbar en Gametown. Voor de kids is er nu ook een spannend nieuw avonturenparcours door de Market Dome, genaamd de Adventure Trail. Dit avonturenparcours is speciaal ontworpen voor kinderen en bestaat uit reusachtige nesten waar ze in kunnen klimmen en spelen.

Voor de jongste gasten is er ook van alles te beleven! Ontdek samen met hen de vernieuwde Indoor Speelwereld BALUBA, met nieuwe speelelementen en een indrukwekkende vulkaan met glijbaan. De gloednieuwe thema-speeltuin is zelfs toegankelijk is voor kinderen in een rolstoel. Of bezoek de kinderboerderij en maak herinneringen tijdens een avontuurlijk potje minigolf op de Leisure Boulevard.

Via “Toon beschikbaarheid” kun je zien of de nieuwe cottages al zijn te boeken.

Het adres van Park Eifel is Am Kurberg, D-56767 Gunderath. Wil je de Park Eifel plattegrond bekijken, dan kan dat hier.

Heb je zin om spontaan een korte vakantie te boeken, kijk dan ook even bij de Center Parcs Last-Minute aanbiedingen met kortingen tot soms wel 35%.

Wat zijn jouw ervaringen met dit park?

Laat ze weten in de comments!

Park Eifel Reviews van bezoekers  ↓

Subscribe
Notify of

Jouw reactie is waardevol voor andere bezoekers, dus wordt op prijs gesteld!

1 Ervaring
Inline Feedbacks
Alle reacties
Jeroen
2 jaren geleden

Helemaal goed
Mooi (wat verouderd) park gelegen in prachtige natuur. Vriendelijk personeel wat nagenoeg allemaal Nederlands spreekt (in tegenstelling tot wat andere zeggen in reviews). Premium huisje ook keurig in orde en schoon. Kortom; prima vakantie park en alles helemaal goed !!

1
0
Lees & plaats Center Parcs ervaringenx
()
x