Park Nordseeküste - Review

Zuivere lucht en oneindige vergezichten over het wad

center-parcs-park-nordseekuste

Lees onze review en laat die van jezelf achter!

Ligging & Faciliteiten

Center Parcs Nordseeküste ligt in de kop van Duitsland, op zo’n 340 km van Utrecht. Het is dus wel een paar uurtjes rijden, maar dan kom je aan bij het prachtige Friesenstrand. Hier zijn tal van activiteiten te ondernemen, waarvan wadlopen wel één van de leukste activiteiten is. Maar daarnaast kun je er ook heerlijk een dagje naar het strand, vliegeren of pootje baden. Op het park zelf kun je natuurlijk gebruik maken va de faciliteiten van de Aqua Mundo, het zwembad op het park.

center-parcs-park-nordseekuste

Accommodaties

Center Parcs Nordseeküste is volledig onder handen genomen en zet met de vernieuwde cottages en accommodaties een nieuwe standaard. Zo zijn de cottages vernieuwd, en hebben de appartementen en hotelkamers ook een opknapbeurt gekregen. In 2022 zijn er zelfs nog 42 nieuwe cottages bijgebouwd wat het totaal op zo’n 270 cottages brengt. Niet super groot dus, maar daarmee wel een leuk park om met het hele gezin van een ontspannen vakantie te kunnen genieten.

center-parcs-park-nordseekuste

Comfort, Premium & VIP cottages

De cottages zijn voor maximaal 8 personen te boeken. Daarbij is dan de keuze uit een Comfort cottage of een Premium cottage. Ook kun je op het park Nordseeküste een hotelkamer boeken of een appartement. Wat je ook zoekt, hier is een passende accommodatie te vinden.

Restaurants & Shops

Park Nordseeküste is voorzien van een klein supermarktje voor de hoogst noodzakelijke materialen. Een supermarkt met een ruim assortiment vind je net buiten het park. Er zijn wel diverse restaurants, zoals het Aqua Café, het Market Café & Bistro en The Market Restaurant. Je kunt er ook nog heerlijk pizza eten bij Oh Julia en burgers en schnitzels bij Watt ‘n Burger. Daarnaast is er nog een kleine souvenirshop aanwezig waar je spelletjes en speelgoed kunt kopen.

center-parcs-park-nordseekuste

Park Nordseeküste - Review

Algemene indruk van het park en de faciliteiten –  door CenterParcs Ervaringen

center-parcs-park-nordseekuste

Park Nordseeküste is van oorsprong geen Center Parcs park, maar is in bezit van Center Parcs sinds 2005. Als je bekend bent met de “vogeltjes-kwalificatie” dan weet je dat een park met 3 vogeltjes, zoals dit park, niet het meest luxe park is. Dat neemt niet weg dat je er wel een heerlijk vakantie met je gezin kunt hebben, want op en om het park is genoeg te doen.

center-parcs-park-nordseekuste

Het park is niet autovrij wat betekent dat je lekker dicht bij de cottage kunt parkeren, maar dat je wel een beetje moet uitkijken met het verkeer wat door het park rijdt.

Het park heeft in totaal 248 bungalows in drie verschillende categorieën, Comfort, Premium & VIP. Daarnaast is er een viersterrenhotel met 78 kamers en een appartementen complex met 97 appartementen. In 2022 zijn de uitbreidingen en vernieuwingen in volle gang en worden er 42 extra cottages bij gebouwd.

Op het park is een Aqua Dome met een golfslagbad, glijbanen, een Crazy River waar je in een rubberband tussen de palmbomen en exotische planten naar beneden zoeft, en een sauna en Turks stoombad. In de Market Dome vind je een kleine supermarkt voor de enkele noodzakelijkheden, een paar winkeltjes en het market restaurant. Daarnaast zijn er op korte afstand buiten het park ook restaurants en winkeltjes te vinden.

Ook op korte afstand van het park: de Duitse Noordzeekust. De Noordzeekust is net als in noord Nederland een waddenzee waar je in de vroege ochtend kunt wadlopen. Center Parcs organiseert daarvoor regelmatig waddenwandelingen voor zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast kun je er ook heerlijk vliegeren, uitwaaien of luieren op het strand. Op het strand, wat op zo’n 700m van het park ligt, is eigenlijk altijd wel wat te doen, of het nu zomer of winter is.

In de directe omgeving van het park is niet zo heel veel anders te doen en te beleven, maar je kunt er prima uistapjes maken naar Bremen (Zoo am Meer en U-boot) of Oldenburg. En als je een dagje belastingvrij wilt shoppen, dan breng je een bezoekje aan het eiland Helgoland.

En goed om te weten: alle cottages op het Park Nordseeküste zijn onlangs vernieuwd! Ook de appartementen en de hotelkamers hebben een flinke opknapbeurt gehad.

Het adres van Park Nordseeküste is Nordseeallee 36 D-26969 Tossens.  

Wil je de plattegrond van de Park Nordseeküste bekijken, dan kan dat hier.

Heb je zin om spontaan een korte vakantie te boeken, kijk dan ook even bij de Center Parcs Last-Minute aanbiedingen met kortingen tot soms wel 35%.

Wat zijn jouw ervaringen met dit park?

Laat ze weten in de comments!

Subscribe
Notify of

Jouw reactie is waardevol voor andere bezoekers, dus wordt op prijs gesteld!

1 Ervaring
Inline Feedbacks
Alle reacties
AnnaE1117
6 jaren geleden

Perfect schoon en modern
Mooie schone huisjes, modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Park is mooi ingericht en Aqua Mundo is echt een paradijs met prachtige glijbanen en voor jong en oud. Horeca op park was wel matig en prijzig.

1
0
Lees & plaats Center Parcs ervaringenx
()
x